Doe-het-zelf Diva’s

ModeOpMaat

Vakopleiding ModeOpMaat

Opleiding costumière

Overweeg jij ook wat anders te gaan doen met je werk en wil jij misschien iets gaan doen met mode maken? Vanaf heden kun je de basis gaan leggen voor naaitechnieken en patroontekenen. 

Nog steeds ben ik blij met mijn carrière switch van alle dagen achter de computer op kantoor naar iedere dag met mijn passie bezig zijn in het naaivak. Inmiddels ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met ModeOpMaat.  Zij verzorgen het lesmateriaal voor de vakopleidingen en de examens. Ik verzorg de begeleiding van de lessen.

Basiscursus techniek en/of de Basiscursus Patroontekenen

Wanneer je eerst een voorproefje wilt voordat je besluit de opleiding costumière te gaan doen is dit de juiste keuze. Kies dan voor de Basiscursus techniek en/of de Basiscursus Patroontekenen. De kosten per map zijn € 67,50 exclusief verzendkosten en inclusief een Burmeister mallen set plus liniaal. Daarnaast betaal je apart voor de lessen op de naaischool via de online agenda. Voor deze basistechnieken doe je geen examen.

Heb je interesse dan kun je bij mij een proefles boeken en/of meteen de map(pen) bestellen via info@doe-het-zelf-divas.nl. Nadat je de map ontvangen hebt kun je meteen starten.

De opleiding costumière is een opleiding waarbij je gaat leren patroonteken en modelleren van dames, heren en kinderkleding. De opleiding bestaat uit 4 modules.

 1. Het ontwerpen van kinderkleding 
  • Gemiddelde duur 1 jaar
  • Tijdsinvestering per week ongeveer 2,5 uur 
 2. Het ontwerpen van dames/herenkleding
  • Gemiddelde duur 1,5 jaar
  • Tijdsinvestering week ongeveer 2,5 uur
 3. Het ontwerpen van lingerie
  • Gemiddelde duur 1 jaar
  • Tijdsinvestering week ongeveer 2,5 uur
 4. Couture technieken
  • Gemiddelde duur 1 jaar
  • Tijdsinvestering week ongeveer 2,5 uur

Per module is een certificaat te halen.
Mocht je alle 4 de modules met goed gevolg hebben afgesloten dan ontvang je het costumière diploma.

Wil je nog meer weten over het doel van de opleiding dan kun je dit via deze link bekijken. 

Je kunt ook een proefles boeken en dan de map(pen) bestellen via info@doe-het-zelf-divas.nl. Nadat je de map ontvangen hebt kun je meteen starten.

Ook zo'n zin gekregen in deze vakopleiding?

Kosten opleiding costumière

Algemeen

Bij inschrijving betaal je eenmalig €30,00 aan ModeOpMaat. Hiervoor ontvang je een inschrijfpakket.
Dit pakket bestaat uit: administratieve verwerking van uw persoonlijke gegevens bij ‘Mode op maat’, huiswerk map, 1 potlood, 1 gum, 3 fineliners in de kleuren rood, groen en blauw, 1 metermaatje op 1/4 schaal, 1 lijmstift, 1 set burmeister mallen en 1 liniaal.

Voor alle opleidingen geldt:

Leermiddelen 

Advies verkoopprijs €67,50 per map. Dit is exclusief eventuele verzendkosten.
De lesmap bevat: naast de lesbrieven ook het teken- en overtrekpapier, de showtassen waarin je alle tekeningen en werkstukken kunt opbergen, en de stof en fournituren om alle werkstukken uit de map te maken.

Lesgeld

Het lesgeld betaal je aan Doe-het-zelf Diva’s en voldoe je via de online agenda.

Examens

Aan het eind van een opleiding kun je examen doen. De kosten hiervoor bedragen €45,00 per examendeelnemer en betaal je aan ModeOpMaat. Het examen is niet verplicht.

Ook zo'n zin gekregen in deze vakopleiding?