Doe-het-zelf Diva’s

Over mij

Proefles bijwonen?

In mijn tienerjaren kregen mijn zus en ik iedere week naailes van mijn moeder.  Het hele proces van patroon kiezen, stof uitzoeken, het maken en afwerken van een kledingstuk beleefde ik als een zelfgeschreven avontuur. Iedere keer was ik reuze trots op mijn eigen gemaakte kleding helemaal wanneer dit complimentjes opleverde.  Inmiddels maak ik heel veel van mijn kleding zelf. Ook koop ik tweedehands kleding die ik dan aanpas naar mijn eigen idee.

Vanuit mijn hartstocht voor stof ben ik bij Detex de opleiding voor het textielbrevet (stoffenkennis) gaan doen en ben ik doorgegaan bij Detex met het ondernemersdiploma dat ik succesvol heb afgerond.

Ondertussen werkte ik als managementassistente en accountsupport op kantoor.

Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik in de parkeerstand stond. Ik wilde me verder ontwikkelen en bedacht dat ik toch het meeste plezier beleefde aan het zelf maken van sieraden van maar vooral het naaien.

Een wens was om te leren patroontekenen zodat ik de pasvorm zou kunnen perfectioneren. Zogezegd zo gedaan, ik ben gestart met de Amerikaanse coupe en daarna met de Rundschau techniek. Beide opleidingen van de methoden van het patroontekenen heb ik met een diploma afgerond en kan dan ook anderen hierin opleiden.

Tegelijkertijd heb ik de opleiding costumière gevolgd en “cum laude” afgerond

Het leek me geweldig om les te gaan geven. Intussen verloor ik (gelukkig) mijn baan. Het was voor mij een kans om stage te gaan lopen als assistent lerares op  Modevakschool De Wester. In 2013 nog voordat ik ook mijn coupeuse diploma “cum laude” haalde kreeg ik de kans een deel van de leerlingen van de naaischool/modevakschool De Wester over te nemen.

Vanaf 2013 heb ik mijn eigen atelier en naaischool steeds verder uitgebouwd. De school is gevestigd in het “Diva Dome”  in het hart van de Staatsliedenbuurt vlakbij het Westerpark

Ook zo'n zin gekregen in een cursus?