Inmiddels zijn er twee weken verstreken sinds het nieuwe seizoen. Er zijn nieuwe leerlingen bijgekomen en dat is altijd fijn. Soms zit er een hele bijzondere tussen zoals Mira.

Haar moeder komt haar brengen met haar tweelingbroer en een blij verheugd gezichtje kijkt me aan. Mia is net acht jaar geworden en woont in dezelfde straat als de naaischool. Al vier jaar lang kijkt ze verlekkerd in de etalage en nu eindelijk is het dan zover: ze is wordt komende week acht jaar en ze mag op naailes.

Nadat er is gewezen waar de kapstok is en de wc is gaat de allereerste naailes beginnen. Eerst volgt er een introductie van de andere kinderen om een beetje het ijs te breken. Ze vertellen hun naam, leeftijd, op welke school- en in welke groep ze zitten.

Dan gaat er op papier geoefend worden met rechte lijnen stikken, zonder draad. Mira doet het super netjes en alle gaatjes van de naald zitten precies op het lijntje. Ik geef haar een dik compliment en ze glundert ervan.

Om het geleerde meteen in de praktijk te brengen met een klein werkstuk, gaan we een scrunchie voor in het haar maken. Er moet eerst een patroon van papier worden gemaakt want dan kan er meteen met de centimeter worden geoefend. Mira meet en knipt alles heel serieus en is duidelijk geconcentreerd bezig met haar werk. Alles wat ik haar vertel brengt ze meteen zo goed mogelijk in de praktijk. Ze laat zich ook totaal niet afleiden door de andere kinderen en weet zelfs tussendoor een ander nieuw meisje op weg te helpen. Zo schattig gewoon!

Het valt me op dat kinderen soms moeite hebben met het zich concentreren. Natuurlijk ook niet zo gek met alle afleidingen die er tegenwoordig zijn. Ik bedoel maar, toen ik opgroeide had je alleen woensdagmiddag televisie voor kinderen en nu is er 24 uur per dag, 7 dagen in de week wat te zien op tv en alle andere mogelijke schermen. Echt heel fijn om te merken dat er toch kinderen zijn die het heerlijk vinden om helemaal op te gaan in wat ze aan het doen zijn en niet alleen maar voor snel vermaak gaan. Van deze jonge diva weet ik het nu al die gaat haar tijd nemen om zo haar doel te behalen. Dat doel is ongetwijfeld: hele mooie dingen maken!

Leave a Reply